Upptäck Kungsbacka

på Cykel

Välkommen till Kungsbacka – en plats full av naturskönhet och äventyr som bäst upplevs från cykelsadeln. Oavsett om du är en erfaren cyklist eller bara vill njuta av en lugn tur med familjen, har Kungsbacka något för dig. Här är våra rekommenderade cykelleder som tar dig genom några av de vackraste och mest intressanta delarna av kommunen och dess omgivningar.

Säröbanan

Säröbanan är en klassisk cykelled som sträcker sig från Göteborg till Särö, med en stor del av leden som går genom Kungsbacka kommun. Denna 27 km långa led följer den gamla järnvägslinjen och erbjuder en naturskön cykeltur med fantastisk utsikt över havet och omgivande landskap. Längs vägen kan du stanna till vid pittoreska byar och charmiga kaféer.

Hälsans Stig

Hälsans Stig är en populär led som startar i Kungsbacka centrum och erbjuder en 5 km lång rundtur genom grönområden och stadsparker. Denna lättcyklade led är perfekt för en avkopplande tur med familjen, och längs vägen finns flera informationsskyltar om hälsa och motion.

Åsa till Varberg

För den som vill ha en längre cykelupplevelse rekommenderar vi sträckan från Åsa till Varberg. Denna cirka 30 km långa led tar dig genom vackra kustlandskap, charmiga fiskelägen och öppna fält. Turen bjuder på många möjligheter till stopp för bad och fika.

Tjolöholmsrundan

Cykla till Tjolöholms Slott och upplev både kultur och natur på en och samma gång. Starta i Kungsbacka och följ skyltarna mot Fjärås och vidare till Tjolöholm. Här kan du besöka det magnifika slottet, njuta av de vackra trädgårdarna och ta en paus vid slottets mysiga kafé innan du cyklar tillbaka.

Vallda Sandö

Naturreservat För naturälskare är en cykeltur till Vallda Sandö Naturreservat ett måste. Starta i Kungsbacka och cykla genom det lugna landskapet tills du når reservatet. Här kan du parkera cykeln och utforska de fina vandringslederna till fots, eller bara njuta av en picknick vid stranden.

Lygnern

Runt Denna utmanande cykelrutt runt sjön Lygnern är cirka 50 km lång och bjuder på omväxlande terräng med både skog och öppna landskap. Rutten passerar genom Fjärås Bräcka där du kan njuta av en fantastisk utsikt över sjön och besöka Naturum Fjärås Bräcka för att lära dig mer om områdets geologi och historia.

Kungsbacka Cykelpark

För de äventyrslystna finns Kungsbacka Cykelpark, en specialanlagd park med olika banor och hinder för mountainbikecykling. Här kan både nybörjare och erfarna cyklister utmana sig själva och ha roligt.

Kungsbacka erbjuder en mängd möjligheter för cykelentusiaster. Oavsett om du föredrar kustnära leder, skogsstigar eller lugna landsvägar finns det något för alla. Packa picknickkorgen, sätt på dig hjälmen och ge dig ut på en cykeltur för att upptäcka allt som Kungsbacka har att erbjuda!

Loading...